Recently in Daily Category

T610

Idag är det första dagen som jag använder min nya telefon en SonyEricsson T610, inte den nyaste modellen men det gör inget, det är första gången jag har en telefon med kamera och allt annat lull lull som numera är standard i en telefon.

Taoyen

Idag var vi och tittade på Roger när han invigde sin 5:e fabrik här i Taiwan. Roger driver ett företag som heter Scandinavian Health Limited (SHL) och det är en framgångs saga av stora mått. Det började i ett rum med 2 telefonlinjer och en fax 1989 och nu är de världsledande. Skoj att en föredetta svensk boxare kommer hit och vågar satsa och framförallt lyckas.

Autumn

Det börjar märkas att hösten är på väg, AC har vi slutat använda nattetid sen en vecka tillbaka, det är lite svalare (bara 20-23 numera) och idag är det kräftskiva.

Skall bli skönt med helg, det jobbas alldeles för mycket just nu.

Pelle

Igår fick jag syn på vad jag hoppades kunde bli vårat nya husdjur här i lägenheten. På väggen brevid luftkonditioneraren satt det en liten söt ödla. Den döpte jag snabbt till Pelle ( jag använde Staffan och Bengt på de monster vi hade på balkongen förra året ).

Han var lugn och fin och lummade runt där kring AC:n ett tag innan han plötsligt försvänn ur våra liv lika snabbt som han kom dit. Inte har detta fått mig att gett upp hoppet om att han skall komma tillbaka, nejdå bara han kommer tillbaka så skall jag nog lyckas dressera honom att springa ner de 6 trapporna och hämta posten, tja hoppas kan jag ju eller hur...

Typhoon is over...

Nu är den borta, det blåste som f*n inatt med vindar på upp till 150km/h och det regnade 1000 mm sen den kom, men nu är den borta.

Vi klarade oss bra, en stormskiva var på väg att flyga bort men våra hyresvärdar kom snabbt hit och surrade fast den med lite rep som de hittade hos grannen, vi hade inget hemma.

Jungle

Igår var vi på blomstermarknaden och nu ser vår balkong ut som en djungel :-D.
Det handlades:
* 1 Mango Träd
* 1 Passionfrukts träd
* 1 Kaffeplanta
* 1 Vinranka
och lite små blomster.
inte illa för NT$2000 (~500Sek)

och idag ser det ut som om vi måste bära in dem för en tyfon är på G igen, denna gång lär den inte missa.


och nu blev det officiellt:
Skolor och arbetsplatser kommer att hålla stängt imorgon pga tyfonen.

My life...

En liten reflektion över hur mitt liv i Taiwan är just nu:

De senaste helgerna har varit allt annat än normala, det började med Travis 30års fest. En singel kille från USA som har en kontaktbok över det normala... Bla annat som ingick det ett antal japanska flygvärdinnor som kom på festen. Efter ett par timmar så kom en av dem fram till mig och frågade om jag ville komma och prata en stund med dem, tja vem är jag att säga nej till att sitta i en säng och chitt-chatta med 4 japanska och 2 taiwanesiska flygvärdinnor.

Förra helgen var svensk films senaste stjärnskott här för att promota filmen Ondskan. Inger och jag var med och guidade han och hans flickvän hela helgen. Otroligt skoj och mkt trevligt. Läs mer om det besöket här.

Igår var vi dessutom inbjudna till Volvo chefens avskedsfest här, en fantastisk fest med live band och massor med folk, bland annat så kände hans trevliga son ett antal modeller, eller rättare sagt hans son var mkt god vän med en modell som är ihop med en av Taiwans top10 modeller och hon tog med sig några av sina vänner, Miss HongKong och Miss Malaysia bla... Cool fest!

ok that typhonn was a bit too big, even for me

Ok, den tyfonen som skulle dragit in över ön men som missade oss, det var tydligen den värsta på 1000år... ok den ville nog inte ens jag ha över mig

God Damn it!

Men va i hela ****

den där tyfonen fick kalla vindar och drog iväg norrut så den missade oss nästan helt, det där med flera hundra mm regn blev ju inget, det var mer som ett ganska normal regn med några tiotals mm

Skräp oxå!!!

Tajfooon

Äntligen är det dags, jag kommer att få uppleva min första tyfon....
Den kommer att vandra in mot ön under natten och stormens öga kommer att vara närmast oss nånstans vid 14 tiden lokal Taipei tid, typ 0800 Svensk tid.
Det känns lite underligt att plocka in allt som finns på balkongen, så de inte blåser bort.
"Tyvärr" kommer jag inte att få uppleva en "ordentlig" tyfon denna gång, det kommer förmodligen mest att regna, bergen kommer att få runt 600mm imorgon medan vi i stan får bereda oss på "måttliga" 300mm.

300mm på en dag, hmmm hur mycket regnade det på en vecka i Småland i sommar?

About this Archive

This page is an archive of recent entries in the Daily category.

Cool Links is the previous category.

Formel 1 is the next category.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.