Recently in Things to do in Taiwan Category

Water...

Ok, i onsdags eftermiddag började det regna inget konstigt med det ett heelt vanligt eftermiddags regn. Som vanligt störtskurade det (sådana som i Sverige slutar efter 2-5minuter men här håller på i ett par timmar). Det slutade ju men så kom torsdagen, samma visa då med det undantaget att det knappt slutat regna än (det är nu söndagkväll).
Att det dessutom började läcka in vatten genom vårat tak undet torsdagen gjorde ju regnandet mycket mera välkommet.
Byttan som vi samlade vattnet i rymde ca 3liter och fylldes på 20min!

Men men vad göra vi kunde ju inte gå ut på taket för att fixa det så vi fick ju helt enkelt fixa det på insidan istället..

Så vi tog fram vårat lilla fixa-läckande-tak-kl-4-på-morgonen toolkit

och började jobba

och vårat slutresultat blev som synes perfekt!

KungFuin

Detta är nog något av det roligaste jag gjort på mycket länge. Frasse och mina kamrater på Morris Consulting åkte ut till Ximen på lördagsmorgonen.
Vi tog hissen de 6 våningarna upp och där var de, kanske 40-50 till antalet. Stora halvkropps-silikon-människo-avgjutningar som bara fanns där för en sak, för oss att slå på!!!

Och som vi slog!

Att det kan vara så skoj att slåss hade jag ingen aning om, vi slog sparkade och nästan bet i figurerna tills vi knappt kunde stå längre.

Detta är den senaste flugan i träningsvågen som plöjer över taiwan som en tsunami, att leka kungfu mästare ala Bruce Lee.
Kommer detta till ett gym nära dig, spendera kosingen för ett test pass, det är sjukt skoj.

Website

Human Body Exhibition

I helgen var vi på en ny utställning, Human Body Exhibition och som namnet antyder var det människokroppar. Dessa var strippade på det mesta av hud och underhudsfett. Detta för att man skulle kunna se muskler och inälvor så tydligt som möjligt. För effekt hade man lämnat lite hud på vissa tår och ögonlock även läppar var kvar på en del av objekten.

Jag tyckte det var mycket intressant medans Inger och Ulf, som var här på besök i veckan) tyckte det var lite väl magstarkt så de satte sig på Starbucks ganska snabbt.

Det mest makabra på utsällningen var nog de foster som var där, allt från vecka 1 till födda - missbildade foster. Även ett 5 månaders foster fortfarande kvar i sin mamma fanns med, naturligtvis med öppen mage så man såg hur den låg där...

För mer information se: Body Works

Japanese commercial

Idag spelade jag och Inger in en reklamfilm för en Japanska smink firma.
Jag var en kille som placerade diamanter på sminklock.
Fejkade diamanter och plastlock men kom igen det syns inte ändå.
Min del var inte så stor men Ingers var desto större.
Hon var presentatören och satt och pratade om produkterna, coolt hon är numera deras "ansikte".

Wierd feeling

Igår var jag med på TV.... måste säga att kvalijoxen på serien inte är den bästa jag varit med om men den är tydligen poppis här ändå.

Det är en mycket underlig känsla att se sig själv på TV. Det kändes som om det var en ganska lång stund som jag gick där på stranden, även om det förmodligen bara var 1-2minuter. De zoomade in mitt ansikte en gång så det var svårt att missa att det var jag som var med där...
Nåja nu är det över och några större efterdyningar efter detta lär jag nog inte se men det var skoj att göra det och jag får det ju på VHS så jag kan plåga barnbarnen med det när jag blir gammal.

ok ok ok

OK storyn är den att tjejen på bilden är modell och skådespelerska i en Taiwanesisk såpopera. I denna såpa så skall hon gifta sig med en amerikan, det är jag det.
Så i måndags så tog jag och Weilun, som hon heter, våra "bröllopsfoton". Senare i veckan så spelade vi in avsnittet som jag var med i :-)
Tänka sig, lilla jag som inte ens gillade kameror tills ganska nyligen är med i en tvsåpa på Taiwan.
Såpan kan man mest likna vid Skilda Världar eller så.

Avsnittet kommer att sändas denna vecka, vet inte exakt vilken dag än men jag kommer att få en kopia av det på band och de kommer även att skriva mitt namn i eftertexten :-) Cool!!!

Så kan det gå när man flyttar till Asien ...
Dessutom så är Ingers jobbarkompis Van mäkta avis på mig eftersom han följer den serien mycket noga.
Sorry killen men jag behövde ingen tolk denna gången, kanske nästa...

Hard at work on mondays...

Denna bild tog jag i måndags... förklaringen kommer senare i veckan ...


Fireworks

I torsdags var jag med Francis och Fabian till ett litet ställe här på ön som heter YuenShuei. Här anordnar man en lanternfestival som avslutning på det kinesiska nyåret. Detta gör man genom att skjuta fyrverkerier på varandra!

Självklart skall man vara med om det.

Vi tog bussen ca 4 timmar söderut och sen taxi i ytterligare 20-25minuter, bussen gick inte hela vägen för att polisen hade stängt av stan för biltrafik förutom för taxibilar.

Vi började det hela med en lugn måltid och sen började vi bygga skydden vi skulle ha under kvällen. Francis hade tagit med sig pappkartong som vi skulle ha som bröstvärn och vi hade varsin mc-hjälm med heltäckande visir, grova handskar för att skydda händerna, skyddsglasögon om någon skulle råka peta upp visiren samt handdukar att vira runt halsen. We were set kan man säga

När vi väl var klara med vårat skydd såg vi mest ut som pappkartongsastrounauter. Snyggt!
Ok ut på stan för att få några rakter mot oss (visst fnitter och "snälla kan vi få fota oss med er" förekom)

Första omgången hittade vi i en liten gränd. Ett skåp som var kanske 2m högt och 1m brett, sprängfyllt med små rakter. Ni vet typen som viner och exploderar med en liten smäll. Nu stog man där 2 meter från några hundra sådana som snart skulle fyras av mitt i min mage... självklart stog vi i första raden..
Bang Pang Smach Swisch Bang Aj! Oj Men.. Ouch!
De träffade och man kände vart de träffade, vi hade inget skydd för låren och det visste tydligen rakterna. Men vårat skydd var bra, jag fick dock en som klarade sig igenom pappen och den brände sönder jackan men va sjutton det finns fler jackor i världen.

Det är en underlig blandning av fullständlig rädsla och gigantistk ego som åker igenom en när man ser och känner en raket brisera på ens visir.

Vi gick runt och fick rakter skjutna på oss hela kvällen, enligt kinesisk tro så kommer man få stor lycka det kommande året om man blir träffad, fler träffar mer lycka, jag kommer att ha ett bra år om man går efter det.

Detta är något som jag förmodligen kommer att göra igen, om du är här ca 2veckor efter det kinesiska nyåret någon gång se då till att ta dig hit, du kommer inte att ångra dig. Men se till att vara förberedd, du kommer att få ont, du kan bli bränd men du kommer att ha superskoj.

Se bilder här

Lanternfestival is coming

Idag bestämde jag mig för att åka med Francis till Lantern Festivalen på torsdag. Just nu kommer jag inte ihåg var den hålls men det är ett par timmar med buss från Taipei.
Det speciella med detta är att vi kommer att bli beskjutna med fyrverkerier
från alla håll kommer det att fyras av rakater speciellt riktade mot oss som vågar stå ivägen!

Francis har varit där tidigare och vet lite vad som väntar, så han har gett mig en liten packlista:
- MC hjälm med visir
- Oömma kläder som är ok att det bränns hål på
- Ordentliga skor
- ev hörelskydd
- Pappkartonger att göra skydd av

Detta kommer att bli så skoj!

Shen Keng Market

Idag tog Peter och Marlboro med mig och Inger till "Stinky Street" här i Taipei, jag kallar den numera så för det är den gata/marknad i Taipei som är berömd för sin stinkande tofu.
Jag fattade inte vart de ville ta oss när Peter ringde och frågade om vi ville med så jag sa visst men när jag kom dit så kände jag igen ett träd där, har läst en artikel om just denna gata och att under just detta träd så skulle det finnas Taiwans bästa stinkande tofu.

Jo då luktade gjorde det.

och jodå jag blev lurad att smaka det oxå, och det smakar ganska mycket som det luktar...
Men nu har jag sett det iaf och det är ju ett måste när man ändå är här :-)

About this Archive

This page is an archive of recent entries in the Things to do in Taiwan category.

Party is the previous category.

Wedding is the next category.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.